BREAKING NEWS

Latest in Sports

ΝΕΑ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γλυκο-Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με λίγες Θερμίδες

                                                                                             ΥΛΙΚΑ
2/3 κούπας ελαιόλαδο 
1½  κούπες χοντρό σιμιγδάλι 
2 κούπες καστανή ζάχαρη 
4 κούπες νερό 
1 ξύλο κανέλας  
10 καρφιά γαρίφαλο 
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τοελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Διατροφουλης. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates