BREAKING NEWS

Latest in Sports

ΝΕΑ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γλυκο-Γλυκό Δαμάσκηνο

                                                                                              ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ξηρά δαμάσκηνα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας βύνη
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 βανίλια
Λίγο αλάτι                                                                                                                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείστε τα δαμάσκηνα σε χλιαρό νερό για περίπου 12 ώρες. Αφαιρέστε τα από το νέρο και φυλάξτε το νερό όπου μούσκεψαν. Καθαρίστε τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ζυμώστε το αλεύρι με το αυγό, το αλάτι, τη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τη βύνη και τη βανίλια προσθέτοντας νερό όπου μούσκεψαν τα δαμάσκηνα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη προσθέστε τα κομμάτια δαμάσκηνων και ανακατέψτε. Τοποθετείστε τη ζύμη σε σκεύος με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε για 45 λεπτά περίπου στους 200 oC.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back To Top
Copyright © 2014 Διατροφουλης. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates